7 tendències de marketing digital que marcaran aquest 2019

L’olor de Nadal ens alerta que estem a la recta final del 2018, i que quan menys ens ho esperem estarem comptant els últims segons de l’any. És moment de fer un balanç i aprofitar l’oportunitat per marcar-nos nous objectius, tenint en compte el que ens espera aquesta nova etapa: un any on la tecnologia i l’automatització s’imposa a les estratègies de màrqueting digital.
Si vols triomfar aquest 2019, planta cara a la transformació digital del màrqueting!

 

L’any 2019 serà l’any de les 3V, de l’anglès “video, voice, virtual reality”, i de les tendències marcades per la tecnologia i l’automatització.

 

Content & Content màrqueting

Quantes vegades has escoltat que el contingut ha de ser de qualitat? Doncs no només ha de ser interessant i rellevant, sinó que és important que també estigui contextualitzat. Aquest any prenen protagonisme els gestors de relació amb el client per a segmentar i personalitzar, i així poder oferir contingut de qualitat, en el moment i en els canals adequats.
Conèixer la recurrència de compra del client, què compra i quin tipus de producte li interessa ens permetrà crear recomanacions i contingut adaptat a les seves preferències i necessitats.
“Deixa de malgastar contingut! Ofereix qualitat, en el moment i el canal adequats.

 

Chatbots & APP’s de missatgeria

Els chatbots arriben en ple desenvolupament de la intel·ligència artificial per quedar-se. És el moment de potenciar la relació amb el teu client i la teva marca amb la utilització de programari de robots per generar converses amb els teus seguidors, simulant que és una persona a l’atenció de l’usuari.
L’automatització de les converses repetitives o burocràtiques, on guiar l’usuari a respostes que pot trobar a la pàgina de FAQS, per exemple, permetrà millorar el servei i alhora filtrar les consultes dels clients.

Els chatbots, basats en la intel·ligència artificial, són la revolució de l’atenció al client.

 

Social & Mobile Commerce

El 92% dels usuaris es connecta a Internet per mòbil a Espanya (segons un estudi d’EGM). El creixement exponencial de l’ús d’internet al mòbil porta a la tendència del m-commerce, lligada a la tendència del social shopping. Aquest fenomen exigeix que les botigues ecommerce siguin full responsive, amb botons transaccionals per facilitar la compra al mòbil a través de qualsevol lloc.
“El 92% dels usuaris es connecta a Internet per mòbil. La teva pàgina web està preparada?”

 

Realitat virtual i augmentada

Arribats a l’era de la digitalització, era d’esperar que una de les tendències d’aquest 2019 sigui la simulació de la realitat a través d’ambients digitals. Actualment ja serveix com a reforç de compra, interacció amb l’usuari, atracció de clients, etc. però aquest nou any caldrà potenciar-la.
La clau és utilitzar aquestes eines digitals com a aspecte diferenciador de la marca i influir en el procés de compra del consumidor.

Impacta, sorprèn i diferencia’t amb les noves possibilitats que permet la digitalització.

 

Cerques per veu & intel·ligència artificial

Amb l’objectiu de facilitar el dia a dia, les cerques per veu han anat guanyant terreny al present i amb més força ho faran al futur. El futur del SEO ha arribat, ja que és essencial posicionar la marca també per a aquest tipus de cerques.
Alexa, Google Home, Apple Home Pod, … són alguns dels exemples de tecnologia de cerques per veu fetes realitat, que el marketing digital d’aquest 2019 ha de tenir en compte.

 

Vídeo màrqueting

El 80% del trànsit d’Internet serà vídeo aquest 2019. Els consumidors consideren que el vídeo és dels continguts que més els convenç en la presa de decisions de compra, fet que obliga a les empreses a evolucionar formats per millorar el posicionament.
El vídeo és dels continguts que generen més interaccions, i més la tendència actual dels vídeos en directe que permeten plataformes socials com Facebook i Instagram.
“És el moment d’integrar el #VídeoMarketing a la teva estratègia de #MarketingDigital.”

 

Fast content

La tendència clau per aquest 2019 és el fast content: contingut fet per ser consumit instantàniament. El món digital i Internet han portat a que l’usuari utilitzi varis canals a la vegada, de manera que la combinació entre sintetitzar continguts i la creativitat serà la clau per a captar l’atenció dels usuaris.
Ja saps, a més de pensar en contingut útil i que aporti valor, és important que sigui interactiu per a captivar l’audiència.

El contingut s’ha d’adaptar a la tendència dels micro-moments: dosis per a ser consumides ràpid, voraç i instantàniament.

 

Aquest 2019, actua per a obtenir resultats. Contacta amb Instint per redissenyar l’estratègia de màrqueting digital de la teva marca i atraure i captivar els teus clients.

Estratègies per vendre

Existeix infinitat d'informació a Internet per a posicionar, vendre i captar clients. Però respon als teus dubtes? Saps que a Internet tens oportunitats

#segueixelteuinstint

Et podem ajudar

Saps com portar el teu negoci al món digital? El teu ecommerce no ven? Saps com fidelitzar als teus clients? Creus que pots millorar la teva comunicació? La teva imatge corporativa no s'adapta a l'entorn online?

Vols rebre la nostra Newsletter?

Altres notícies

Veure totes les notícies