Branding

El Branding és el procés de construcció, creixement, expansió i consolidació d'una marca a través d'un conjunt d'accions en un context de saturació mediàtica i una realitat digital en contínua evolució per tal de crear i generar valor associat a la marca.

La marca és un conjunt d'expectatives, records, històries i relacions que aconsegueixen que el teu client esculli un producte o servei en comptes d'un altre.

Una marca és, comunament, associada a el logotip o representació gràfica d'una empresa. No obstant això no ha de quedar-se només aquí. Si bé el logotip és el principal identificador d'una empresa, producte, servei o entitat juntament amb altres elements corporatius com l'eslògan, grafisme i implementació gràfica sobre tots  els elements corporatius. El branding és la suma de totes les qualitats, valors i idees de l'empresa, el producte o el servei que representa per al consumidor o client final.

El teu logotip està preparat per al món digital?
Necessites redissenyar la teva marca?

Metodologia

1. Anàlisi / Auditoria de marca

Mitjançant el procés de consultoria, realitzem una anàlisi del sector, el client i l'entorn de la marca. Determinem el posicionament de marca al mercat, el públic objectiu i els avantatges competitius per establir les directrius per desenvolupar el naming, el branding, el registre comercial de marca, així com el manual d'estil, la identitat corporativa i les aplicacions gràfiques i comunicacionals.

2. Naming

El naming és la creació del nom comercial dins el desenvolupament estratègic de la marca. La creació d'un nom és un exercici de creativitat i tècnica. Ha de transmetre tots els valors i el posicionament de la marca, a més de ser únic i tenir en compte totes les seves possibles connotacions culturals. Paràmetres com la pronunciació, memorització i sonoritat són importants a l'hora d'escollir el millor nom. Creem noms que marquin una diferència respecte a la competència i que siguin registrables.

3. Creació de marca gràfica

 L'objectiu principal de la identitat visual serà la creació d'un univers visual que doni resposta als objectius estratègics definits per l'empresa, de manera que permeti construir una imatge consistent, diferenciadora i consolidada de la marca a llarg termini. Amb el branding aconseguim donar forma al concepte gràfic i atribuir-li el caràcter que necessita per poder representar els valors de l'empresa i diferenciar-se de la competència. La marca ha de tenir la capacitat d'adaptació per a la seva correcta aplicació en els diferents elements corporatius. Des de material imprès com a websites corporatives, bàners, app, etc.

4. Identitat verbal

La Identitat Verbal és l'eina clau perquè les marques puguin transmetre els seus missatges d'una forma pròpia, creant les percepcions adequades i alineades amb la seva proposta de valor i personalitat. Des d'Instint desenvoluparem un projecte de comunicació on es defineix el to, el caràcter i l'actitud dels missatges de marca.

LIVEBRAND

No es tracta de digital o analògic, si no d'estar viu i comunicar. És important tenir una presència adequada i optimitzada a la xarxa. A Instint sóm experts en creació de marca per a entorns digitals (branding digital), però pensant sempre en el seu desenvolupament global i aplicació a qualsevol entorn offline. Ens encarreguem de crear una estratègia de marca dins l'entorn digital per a tenir èxit, visibilització i aconseguir els objectius comercials de la marca.

El branding s'ocupa de que tots els elements que formen part d'una marca funcionin de manera sinèrgica.

Casos d'èxit

PORTFOLI

T'ajudem en la construcció de la teva marca!