Els negocis han canviat. Et donem les pautes per incorporar Transformació Digital al teu negoci

Potser et soni a xinès, però tens una gran eina en el Sistema Pentagrowth per fer negocis. L’economia del segle XXI introdueix noves dinàmiques de creixement, nous factors -palanques- decisius en la forma en què les activitats empresarials exitoses experimenten un avenç exponencial en la seva dimensió. El secret? Crear palanques de creixement.

Segurament encara és molt aviat per entendre bé els mecanismes que han fet que empreses com Amazon, Spotify, Ebay o Dropbox s’hagin convertit en monstres de la nova economia. Els gurús tradicionals de les escoles de negocis expliquen, com fan sempre els economistes, el que ja ha passat posant tota mena de teories sobre la taula i confirmant la clàssica broma de què les previsions són molt difícils, sobretot si són de futur…
La realitat és que hi ha massa casos relacionats amb l’activitat TIC de creixement espectacular-exponencial d’algunes empreses. Algú dirà -i dirà bé- que no pel sol fet de ser una idea TIC brillant l’activitat ja té l’èxit d’hipercreixement garantit.
I és cert. La mortalitat d’empreses en aquesta nova era potser és encara més gran que la del mercat clàssic. Però no és això el que més ens importa, sino veure si hi ha alguna raó, alguna característica comuna, que poguem detectar en les que sí que han reeixit.
Hi ha models que així ho diuen i un dels que crida més l’atenció és l’informe “Pentagrowth”, que identifica aquestes “palanques” generadores d’èxit, sobretot quan alguna de les seves combinacions es pot donar a la pràctica:

“Connectar, Agregar, Instrumentar i Compartir aquestes són les claus en els negocis “

 

Cinc termes que ben desplegats evidencien el sentit comú en grau superlatiu, però en el context del nou espai econòmic que Internet ha definit i en el que no tothom sap moure’s sense naufragar. Per la seva banda, Connectar i Compartir són segurament els dos conceptes més lligats a la realitat d’Internet en la seva vessant més pura i més aplicable de forma general a les activitats productives.

L’informe relaciona directament l’abast/dimensió del negoci amb la combinació d’aquestes dues palanques, que bàsicament descriuen una dinàmica de relació en la generació de valor de l’activitat -connectar- des dels conceptes d’innovació oberta fins a la gestió dins la cadena de valor en el segment de proveïdors, amb la capacitat d’arribada al mercat que es visualitza en el “compartir”, la capacitat de tenir un gran nombre d’usuaris interessats en l’ús de les eines de l’activitat que estem considerant.
Res que es pugui considerar il·lògic des d’un punt de vista empresarial, però -ai làs- no tan evident a l’hora de definir estratègies que de debò ens situïn en aquesta via de creixement accelerat, somni de tot empresari que vol per damunt de tot que la nineta dels seus ulls trobi, a través del seu esforç, el camí cap a un èxit rellevant i reconegut.
Doncs bé, tenim la fórmula. Tenim els instruments per considerar aquests conceptes nous, que són nous perquè tracten un entorn nou, que sabem que per damunt de tot demana comunicació i comprensió dels missatges generats en la mateixa. És el temps d’escoltar el mercat, d’aprendre d’ell i de donar-li les millors respostes de què siguem capaços. És així com podrem bastir les palanques de connexió i compartició que dispararan el creixement de la nostra empresa en aquesta nova dinàmica.
Els economistes potser encara no ho entenen del tot. Els comunicadors digitals ja en sabem alguna cosa. Vols que t’ho expliquem? Necessites una nova estratègia per la teva idea de negoci online?

Deixa’ns el teu mail i t’enviarem les nostres propostes d’estratègia digital per vendre i créixer.

 

 

Estrategias para vender

Existe infinidad de información en Internet para posicionar, vender y captar clientes. Però responde a tus dudas? Sabes que en Internet tienes oportunidades

#segueixelteuinstint

Te podemos ayudar

Sabes como llevar tu negocio al mundo digital? Tu ecommerce no vende? Sabes como fidelizar a tus clientes? Crees que puedes mejorar tu comunicación? Tu imagen corporativa no se adapta al entorno online?

Quieres recibir la Newsletter?

Otras notícias

Ver todas las notícias