10 confessions sobre els negocis amb Juan Carlos Iglesias

Compartir idees entre empresaris té una força molt potent. És la primera reflexió que ens ve al cap al recollir aquestes reflexions compartides amb l’empresari gastronòmic Juan Carlos Iglesias :


Jo havia viscut 25 anys sense moure’m de la meva zona de comfort. Dirigia un negoci familiar que anava relativament bé i que no necessitava més que supervisió. Un dia, el meu món es va transformar. No sé ben bé si va ser l’arribada dels germans Adrià o bé la possibilitat certa que en aquells moments havíem de tancar per la crisis. ➾ Vaig passar de tenir pau i seguretat a l’apassionant inseguretat que et dóna el fet de crear.
➾  Els darrers cinc anys he creat. Aquest canvi es donà perquè em vaig envoltar de persones que em feien pensar diferent. Fins i tot pensar en coses SUMMAMENT ESTRANYES. No rebutgis idees perquè et semblin absurdes. Dona’ls la volta, segur que es poden aplicar.
➾ Pensar i intentar aportar coses innovadores és un procés que tots hauríem de viure. Però cal ESCOLTAR, ENTENDRE QUE SÓN POSSIBLES ALTRES COSES, i, sobretot, pensar, pensar i pensar.
➾  A vegades pensar fa mal de cap, sí, però innovar constantment t’obliga a treballar les neurones. I no he canviat el món, però vaig canviar el meu món. Això, sense voler, t’obliga a veure les coses d’una altra manera.
➾ Quan tens a la teva rutina de pensar de forma diferent, les coses t’arriben, i fins i tot t’espantes. Un dia vaig somniar una aplicació de seguretat per a gent gran. Avui es diu CAREUS, i els Mossos d’Esquadra ens diuen que és una solució molt ben pensada. I jo mai havia creat una cosa així; NO ho necessitava.
Ara, malgrat que no ho busco, sóc innovador. A vegades fins i tot somniant. Imagina’t que mai havia vist els meus negocis com a una oportunitat diferent de fer les coses. I vàrem salvar els nostres restaurants, amb més de 25 anys, implementant quelcom tan esbojarrat com el grafisme per exemple.
Quan tens un castell i comença a caure t’horroritzes. Llavors va ser quan la creativitat ens va salvar. Vam començar a pensar en els nostres negocis i a aplicar idees trencadores per a nosaltres.
➾ En aquell moment vàrem aconseguir que els problemes es tornessin una oportunitat. Sembla tòpic, però el teu entorn et defineix. Qui t’envolta? Quin llenguatge utilitza?
Moltes persones venen i m’expliquen els seus problemes en l’àrea de la restauració. Sempre els dic que no pensin en QUÈ VENDRE, sinó en COM VENDRE-HO. És part del canvi de perspectiva. Creus que no ets creatiu, però sí que ho ets. Segurament tens por o bé no et creus prou capaç… Pots ser-ho!!!
14895525_1169022903189544_372070313_o
Aquestes són algunes de les frases que ens van quedar de l’últim OPEN FUTURE LAB . Potser el més emocionant d’organitzar aquestes trobades empresarials és que nosaltres mateixos estem aprenent que no és tan important la quantitat com la qualitat dels assistents. Perquè quan veus les persones parlant de tu a tu amb els nostres convidats, fent-los preguntes, com altres assistents els contesten i comenten, que tenen coses a dir, tens la sensació d’estar-ne aprenent molt més i fent el que Juan Carlos recomana amb èmfasi.

“ENVOLTA’T DE PERSONES QUE ET FACIN PENSAR I PENSAR” by #JUANCARLOSIGLESIAS ”

Això és l’open future lab/, una oportunitat de compartir i canviar d’opinió. Transformar idees i incorporar noves estratègies al teu dia a dia.
open2Després del workshop amb els empresaris, vàrem passar a l’entrevista oberta amb comerciants i aleshores l’Oriol Càlichs i el Josep Farré van explicar les seves experiències de negoci. Exposant la seva visió de la problemàtica específica del moment d’implantar canvis. Juan Carlos Iglesias va insistir en que els seus exemples eren prou il·lustratius de que les grans idees també es poden aplicar als petits negocis i que, possiblement, aquesta és la única manera de revolucionar-los i fer-los créixer.
L’Open Future Lab es consolida, doncs, com un espai de provocació d’idees amb els empresaris. Una eina imprescindible per revolucionar la innovació a l’empresa i generar contactes de valor entre els assistents. És important fer que passin coses, i encara ho és més que aquestes siguin bones.

Ens veiem en el següent Open Future Lab sobre

“Gamificació i Entreteniment” amb Carlos Latre

♖   #segueixelteuinstint

 

Estratègies per vendre

Existeix infinitat d'informació a Internet per a posicionar, vendre i captar clients. Però respon als teus dubtes? Saps que a Internet tens oportunitats

#segueixelteuinstint

Et podem ajudar

Saps com portar el teu negoci al món digital? El teu ecommerce no ven? Saps com fidelitzar als teus clients? Creus que pots millorar la teva comunicació? La teva imatge corporativa no s'adapta a l'entorn online?

Vols rebre la nostra Newsletter?

Altres notícies

Veure totes les notícies