Black Friday: la importància d’una bona estratègia omnicanal

Tot a punt per la data de les promocions ecommerce per excel·lència? Comença l’època dels descomptes més importants de les botigues online: dies d’ofertes especials que tenen com a dia clau el Black Friday.

Segons Google, el 62% de les vendes a botigues físiques estan influenciades pels canals digitals.

Estar a punt vol dir haver construït una bona estratègia omnicanal que tingui en compte tant la nostra presència offline com també l’online, i coordini la multicanalitat a través d’una estratègia integral que aglutini totes les plataformes on té presència la marca. Les dades ho confirmen: segons Google, el 53% dels consumidors busquen informació online abans de fer una compra, i el 62% de les vendes fetes a botigues físiques han estat influenciades pels canals digitals.

“La inversió publicitària en search a Google hauria de tenir en compte la tendència de cerques i vendes que genera el mercat”, Google.

Descomptes Black Friday, Cyber Monday, Nadal i Rebaixes

Black Friday, Nadal i Rebaixes: les grans oportunitats pels ecommerce

El Black Friday segueix sent la campanya de promoció per excel·lència, i la que inicia una època forta de promocions, que inclou el Cyber Monday, la campanya nadalenca i finalitza amb les rebaixes de gener.

“El 76% dels compradors que realitzen una cerca local online, visiten la botiga física en menys d’un dia”, segons Google.

D’acord amb un estudi de l’empresa Omnisend sobre les campanyes de Black Friday l’any 2018, a l’hora de traçar una bona estratègia cal considerar que:

  • El Black Friday supera el volum de vendes del Cyber Monday.

En aquest sentit, cal assegurar-nos que les promocions de Black Friday siguin les millors, i oferir grans avantatges el mateix dia 29, ja que el mercat està expectant. Per aquest motiu es desaconsella deixar grans oportunitats pel Cyber Monday, i apostar només per petits avantatges finals.

Segons Google, el 70% del volum de les cerques relacionades amb “Black Friday” es concentren durant els 15 dies previs.

 

  • Cada any el Black Friday comença més d’hora.

Està comprovat que cada any s’anticipen més les compres durant els dies previs a la data assenyalada. Hi ha un creixement d’interès que assoleix el seu màxim el mateix divendres del Black Friday i, els dies posteriors, l’interès disminueix fins a caure per sota l’obtingut el dilluns de la setmana Black.

Evolució de comandes per dia, segons les Black Friday 2018 statistics dOmnisend

  •  La creativitat i l’efecte sorpresa són bàsics

L’estudi d’Omnisend afirma que l’any 2018, el 94% dels missatges enviats via SMS van ser oberts al cap de 5 minuts de ser enviats, fet que demostra l’eficiència d’utilitzar una tendència ja abandonada, aplicant-la en un moment puntual.

L’objectiu ha de ser utilitzar la creativitat per connectar amb els nostres clients a través de diferents canals: el client sap que arriba el moment de l’any on les marques són més susceptibles d’oferir els millors preus del mercat, així que l’hem de sorprendre.

 

Si encara no ho has fet, engega motors per impulsar les teves campanyes o crear l’estratègia que la teva empresa necessita. Contacta amb Instint per treballar o impulsar l’estratègia de promoció de la teva botiga online.

Estratègies per vendre

Existeix infinitat d'informació a Internet per a posicionar, vendre i captar clients. Però respon als teus dubtes? Saps que a Internet tens oportunitats

#segueixelteuinstint

Et podem ajudar

Saps com portar el teu negoci al món digital? El teu ecommerce no ven? Saps com fidelitzar als teus clients? Creus que pots millorar la teva comunicació? La teva imatge corporativa no s'adapta a l'entorn online?

Vols rebre la nostra Newsletter?

Altres notícies

Veure totes les notícies