SEO a través del disseny i la usabilitat

Generalment quan es parla de posicionament orgànic (SEO) el primer en el que es pensa és en les paraules clau, continguts, etiquetes,…, i en el que menys es pensa és que un bon disseny ben optimitzat i sobretot amb un bon treball d’usabilitat és igual de clau per ser “el preferit de la classe” de Google.

“Un bon treball d’usabilitat i de disseny web poden ajudar-te a ser el preferit de Google #SEO #disseny #usabilitat”

És aquí on entra l’equip de disseny especialitzat en disseny digital:
1- Una imatge val més que mil paraules: cert, però no a qualsevol preu. Cert és que cada vegada el públic (ens hi incloem nosaltres també) llegeix menys, i les lectures es transformen a “lectures en diagonal”. Està estudiat que el cervell respon abans a l’estímul d’una imatge i que la recordarà durant més temps. Aquestes imatges han d’estar optimitzades de manera que es permeti una càrrega suficientment ràpida per evitar ser penalitzats. Pàgina ràpida usuari feliç…
2- Passin i vegin: hem d’aconseguir que els visitants entrin i es quedin. Com? Donant-los accés a més informació mitjançant botons, crides a l’acció, enllaços… però d’una manera sutil, sense que es sentin “atacats”. Una molt bona manera també que es quedin a la nostra pàgina, i més veient les previsions d’aquest 2017, és utilitzant vídeos curts (preneu-ne nota!)
3- Comencem la casa per la teulada?: NOOOO, mai!!! El primer que s’ha de fer és un bon esquema i mapa de continguts. Agafem llapis i paper, la llista del que vulguem dir, objectius i a dibuixar. És important tenir també un esquema del flux que volem que segueixi el visitant, d’aquesta manera després, a través de les eines d’analítica, podem corregir sabent realment els circuits que fan els usuaris. Saber on volem que acabin anant els nostres usuaris i com fer-los-hi anar és la clau. Volem aconseguir contactes? Vendes? Descàrregues?

“Saber on volem que acabin anant els nostres usuaris i com fer-los-hi anar és la clau. #estrategiadigital”

I tot això perquè??
– Emprant imatges aconseguirem alleugerir la pàgina a nivell visual, i per tant no desgastem l’usuari que seguirà tenint ganes de llegir i tenir més informació dels nostres serveis/productes. Optimitzant les imatges fem que el temps de càrrega sigui adequat i li donem una alegria a Google.
– A més estona dins la pàgina i més navegació interna més rellevància de la nostra pàgina pels cercadors.
– Objectius vs resultats. El SEO és important però aconseguir els nostres objectius encara més 😉
En definitiva, el posicionament web depèn de molts factors. Els que et facin diferents dels altres marcran la diferència.

Roger Soler
Director creatiu d’instint.net
@rogersolerbou

Estratègies per vendre

Existeix infinitat d'informació a Internet per a posicionar, vendre i captar clients. Però respon als teus dubtes? Saps que a Internet tens oportunitats

#segueixelteuinstint

Et podem ajudar

Saps com portar el teu negoci al món digital? El teu ecommerce no ven? Saps com fidelitzar als teus clients? Creus que pots millorar la teva comunicació? La teva imatge corporativa no s'adapta a l'entorn online?

Vols rebre la nostra Newsletter?

Altres notícies

Veure totes les notícies