Nou algoritme de Facebook: el nou repte de les fanpages

Has notat que les publicacions a la teva pàgina de Facebook tenen menys visualitzacions? Tampoc veus tot el contingut orgànic d’altres pàgines de Facebook com veies abans? Don’t stress! No és la fi del món, simplement és el nou EdgeRank de Facebook que hauràs de tenir en compte si no vols que la teva fanpage passi desapercebuda.

Davant l’important creixement de la presència d’empreses a Facebook, la xarxa social per excel·lència vol que els usuaris segueixin sentint-se a gust i no se sentin atacats pels constants missatges comercials de les marques. Les interaccions socials són l’essència de Facebook, de manera que per tal d’evitar el consum passiu de les fanpages, la xarxa social s’ha tornat més estricta.
El nou algoritme afecta a l’abast orgànic de les publicacions de les pàgines, de manera que només dona visibilitat al contingut significatiu i rellevant. Però, què és contingut significatiu per Facebook?
“#Facebook: El nou algoritme afecta a l’abast orgànic de les publicacions de les pàgines. Adapta-t’hi!”

 

Què considera Facebook com a contingut significatiu?

Segons la xarxa social, el contingut de qualitat el decideix la comunitat de Facebook, en funció de si genera o no interès social. La gran solució que pretén crear són les comunitats de marca, que tant creixeran aquest 2018.
A partir d’ara, et recomanem que tinguis en compte aquests conceptes:

Qualitat vs. Quantitat
Has hagut de suportar mai la típica persona xerraire compulsiva que acapara i monopolitza les converses sense deixar parlar als altres? Facebook vol evitar que les pàgines siguin d’aquest estil, i només donarà abast al contingut divers i de qualitat que generi converses. No publiquis cada dia, fes-ho menys i treballa perquè el teu contingut desperti l’interès dels teus seguidors i generi converses.

Contingut social
Així doncs, es premiaran les publicacions que fomentin les converses i les interaccions entre els usuaris. Facebook no vol que la seva comunitat deixi de ser social, per tant cal que treballis per fomentar els comentaris i el diàleg amb la teva marca.

3, 2, 1 … acció!
Els vídeos seran el contingut rei d’aquest any. Facebook li agrada que pengis vídeos o facis directes, però no vinculats a Youtube, sinó directament a la xarxa social. Els Facebook live generen moltes interaccions, de manera que és important que ho tinguis en compte per donar visibilitat a la teva pàgina

No clamis
No siguis pesat. Claudicar seguidors, comparticions, seguidors… farà que Facebook penalitzi el teu abast. Facebook prefereix les interaccions amb comentaris i likes naturals, i no els xantatges a canvi de sorteigs, ofertes, etc.

Sense inversió no hi ha conversió
No siguem ingenus, a Facebook així com en altres xarxes socials, qui paga mana. Per tant, si el que vols és tenir una visibilitat important i aconseguir conversions o tràfic a la teva web, és imprescindible que inverteixis en publicitat a Facebook. A més, amb la integració d’Instagram, també podràs vincular-la a la xarxa social de la fotografia, que degut a l’èxit dels anuncis per conversió, recentment ha incorporat un nou format d’anunci que permet comprar sense sortir de la xarxa social.

“Si vols tenir visibilitat i aconseguir conversions o tràfic a la teva web, és imprescindible que inverteixis en publicitat a #Facebook.”

Davant el nou repte, a Instint replantegem la teva estratègia a Facebook perquè els teus continguts tinguin l’abast necessari perquè la teva marca triomfi a la xarxa. Contacta amb nosaltres.

Estratègies per vendre

Existeix infinitat d'informació a Internet per a posicionar, vendre i captar clients. Però respon als teus dubtes? Saps que a Internet tens oportunitats

#segueixelteuinstint

Et podem ajudar

Saps com portar el teu negoci al món digital? El teu ecommerce no ven? Saps com fidelitzar als teus clients? Creus que pots millorar la teva comunicació? La teva imatge corporativa no s'adapta a l'entorn online?

Vols rebre la nostra Newsletter?

Altres notícies

Veure totes les notícies